Knauf

You are here

Visix en Knauf slaan de handen in mekaar

In opdracht van standenbouwer Standbeeld leverde Visix de volledige plafondstructuur en beprinte doeken voor de stand van Knauf. Het eigentijdse ontwerp gemaakt door de mensen van Maister bestond uit 9 panelen met in totaal 400 m² textieldoeken. De moeilijkheid van deze opdracht bestond erin dat alle vlakken modulair moesten kunnen worden opgebouwd in 1 dag tijd. Ook was er geen tijd of plaats om deze structuur proef te bouwen.

Onze aanpak

De realisatie van dit project kwam tot stand door een duidelijke briefing tussen de standenbouwer, de ontwerper en de eindklant. Van initiële schets, tot technische uitwerking in cad/cam, elke paneel werd minitieus uitgetekend. Visix leverde ook assistentie tijdens de bouw van dit project.

Gebruikte technieken

Er werd geopteerd om te werken met onze Texframe Beurswand (55 D) aluminium profielen. De bedrukte doeken werden geprint op een 205 gr/m² indoor polyester dat bovendien brandvertragend is uitgerust. Het grootste vlak (4 x 12 m) werd in 1 stuk gedrukt op een 5 meter UV printer. Alle doeken werden rondom voorzien van een siliconestrip waardoor ze makkelijk in de groef van de aluminium profielen konden worden opgespannen.

Alle frames werden opgehangen door middel van stalen kabels, bovendien zijn alle frames ook onderling met elkaar verbonden waardoor de trappenvorm ontstaat.

 

Visix - Knauf
Visix - Knauf