Wie zijn de Brand Shiners?

Visix Brand Shiners: een verhaal dat gezien mag worden

Visix Brand Shiners is het fusiebedrijf van Visix uit Roeselare (opgericht in 1903 als Demeere Vlaggen)  en Krekels (opgericht in 1999) uit Lokeren.  

Het is niet toevallig dat Demeere Vlaggen onder de kerktoren van Ieper het licht zag. Het bedrijf was nl. gespecialiseerd in handgemaakte vlaggen en geborduurde kazuifels voor stoeten, verenigingen en gemeenten. Het authentieke vakmanschap van toen wordt vandaag gecombineerd met absolute toptechnologie.

Terwijl de kleine onderneming uitgroeit tot een toonaangevende speler in textieldruk, wordt in 1999 in Lokeren – zo’n 100 kilometer verder – het bedrijf Krekels opgericht. Het bedrijf is van in het begin gespecialiseerd in promotiemateriaal voor indoor en outdoor toepassingen zoals tenten vlaggen en banners, maar ook materiaal voor beurzen of showrooms zoals pop-upwanden, roll-ups, tentoonstellingspanelen. Krekels ontwikkelde zich tot de totale promotie-specialist van gedrukte tenten in alle mogelijke formaten, beachvlaggen, banners, displays en presentatiewanden, en is zelfs de Europese nummer één voor de Startent.

In 2008 werd Demeere Vlaggen omgedoopt tot Visix, een naam die verwijst naar de missie: bedrijven of producten de hoogste visibiliteit bezorgen. De uitvalsbasis van Visix is een gloednieuw hoofdkwartier in Roeselare. Met een afdeling in Frankrijk (Visix France opgericht in 2016) en een webshop voor professionelen (Visix 3.0) blijft Visix inzetten op groei, vernieuwing en service. 

In 2017 gaan het West-Vlaamse Visix en het Oost-Vlaamse Krekels een alliantie aan. Die zorgde voor een hoger groeipotentieel en schaalvergroting voor beide bedrijven en een versterking van hun marktaandeel.  

In 2020 wordt de alliantie nog verder verdiept en zetten Krekels en Visix hun activiteiten met één stem en onder één vlag voort: voortaan heten we Visix Brand Shiners. Onze missie: bedrijven en producten laten scoren en stralen met visueel sterke en innovatieve oplossingen die echt ‘af’ zijn.

We hebben vestigingen in Roeselare, Bailleul, Sint-Niklaas en Polen en stellen in totaal zo’n 80 mensen tewerk. Stuk voor stuk vakmensen die aan de slag kunnen met de allerbeste apparatuur en technologieën.

Maak kennis met de Bestuurders

CHRISTOPHE KREKELS

BESTUURDER

Christophe woont in Brasschaat en houdt van tennis en padel. Christophe werkte voor Recticel Automotive en Neuhaus en richtte in 1999 Krekels op. Initieel als verhuurbedrijf, later ontpopte het bedrijf zich tot producent van eventmariaal. Christophe is bij Visix verantwoordelijk voor IT, productontwikkeling en aankoop.

Contacteer Christophe

JEAN VAN HOUTRYVE

BESTUURDER

Jean woont in Damme en houdt van koersfietsen en padel. Jean werkte voordien 8 jaar voor Libeltex Nonwovens en stapte in 2006 in het kapitaal. Bij Visix ontfermt hij zich over de Sales en Marketing en het financiële aspect van Visix.

Contacteer Jean

JOHAN DEBRUYNE

BESTUURDER

Johan woont in Hooglede en houdt van mountainbiken, motorrijden en lekker eten. Hij kocht in 1994 het bedrijf Demeere Vlaggen uit Ieper, toen met 1 stikster. Johan waakt over de productie, de investeringen in nieuwe printers, human resources en de kwaliteit van Visix. 

Contacteer Johan

Contacteer ons