Beurzenprotocol

23 augustus 2021

Hoe een Covid-proof beurs organiseren?

Ontdek de richtlijnen van het beurzenprotocol:

Het voorbije jaar moesten we ons behelpen met virtuele events en beurzen, maar we kunnen er weer tegenaan. Op 11 mei kregen we groen licht om vanaf 30 juli opnieuw fysieke beurzen te organiseren. Toch is Covid nog geen verleden tijd en is de nodige voorzichtigheid geboden.

Om alles op een veilige manier te laten verlopen sloegen de Fod Economie, K.M.O., Middenstand en Energie de handen in elkaar om een gids op te stellen met een protocol voor het heropenen van handelszaken en beurzen.

Hierin lees je alle maatregelen waar je je aan dient te houden om zonder al te veel risico een beurs te organiseren.

Benieuwd? De volledige gids kan je hier raadplegen.

 

 

Wij vatten de regels alvast voor je samen in 4 grote categoriën.

1. Afstand, afstand en afstand

Voldoende afstand houden is en blijft key. Zorg er daarom voor dat je bezoekers steeds minstens 1,5m afstand kunnen houden (ja, ook op de parking, bij het binnen en buitengaan en aan de kassa).

Daarnaast is het belangrijk om niet te veel personen tegelijkertijd te ontvangen.  Recent werden er enkele versoepelingen doorgevoerd voor de handel. Deze versoepelingen gelden ook binnen de beurzen. De grootste aanpassing is ongetwijfeld de afschaffing van het maximaal aantal bezoekers. De beperking van 1 bezoeker per 10m² is niet langer van toepassing.

Tip: om de afstand te garanderen is het handig om gebruik te maken van scheidingswanden en de nodige signalisatie zoals pijlen op de grond en banners met de regels.

2. Desinfecteer de ruimte en materialen

Zorg dat de ruimte en materialen na elke beursdag grondig gereinigd en gedesinfecteerd worden.

Daarnaast zijn een goede verluchting, het voldoende ontsmetten van je handen en het grondig reinigen van meubilair na gebruik, erg belangrijk.

 

3. Kies voor digitale oplossingen waar mogelijk

Om afstand te bewaren en fysiek contact te beperken, kan je beroep doen op heel wat handige digitale snufjes.

Vraag je bezoekers om hun tickets op voorhand online aan te schaffen, moedig online en contactloos betalen aan en ruil brochures en visitekaartjes in voor een digitale variant. Een kleine moeite die voor heel wat extra veiligheid zorgt.

 

4. Mondmaskers

Ook mondmaskers blijven erg belangrijk. Kijk erop toe dat alle bezoekers, exposanten, medewerkers (kortom iedereen vanaf 13 jaar) te allen tijde een mondmasker dragen.

Tip: wil je eruit springen? Kies dan voor een mondmasker met jouw logo. Ontdek hier de mogelijkheden. Nog extra inspiratie nodig voor de aankleding van uw beurs(stand)? Ook daar helpen we u graag bij!

Neem een kijkje in onze webshop of vraag onze catalogus aan.

SHARE