VISIX ontvangt VOKA charter Duurzaam ondernemen

15 september 2020
Met trots ontvingen we, na een jaar intensief werken, het jaarcertificaat 2020 van het VOKA Charter Duurzaam Ondernemen. Een welkome bekroning voor ons beleid en onze realisaties rond duurzaam ondernemen van het afgelopen jaar.
Het VOKA Charter Duurzaam Ondernemen begeleidt ondernemingen, ongeacht sector of grootte, op hun weg naar de praktische implementatie van duurzaam ondernemen binnen de eigen organisatie. Via een actieplan op maat nam Visix concrete initiatieven om op een nog meer verantwoorde manier te ondernemen.

Eerste stap richting internationaal certificaat VN
Al deze initiatieven zijn te linken aan één van de 17 duurzame ontwikkelingsdoelstellingen van de Verenigde Naties. Een goede jaarbeoordeling levert uiteindelijk een jaarcertificaat van het VOKA Charter Duurzaam Ondernemen op. De initiatieven die we ondernomen hebben, zetten we even op een rij voor je.

Visix waakt reeds jaren over zijn ecologische voetafdruk.
Naast politiek, financieel en maatschappelijk correct, moet een modern bedrijf ook ecologisch correct zijn. Dat hadden we reeds langer begrepen, maar nu hebben we met het VOKA Charter Duurzaam Ondernemen daar ook het jaarcertificaat van.

Zonnepanelen en oplaadpunt
Visix plaatste 1.000 m² zonnepanelen en een oplaadpunt voor elektrische auto’s. Een eerste initiatief dat meteen resultaten afwierp.

Slim transporteren en inkopen
Een geoptimaliseerd vervoer van grondstoffen en afgewerkte producten is een post op de ecologische rekening waarop volop wordt ingezet. Door slim in te kopen en gecombineerde transporten te regelen, vermijden we veel overbodig wegverkeer. Zoveel mogelijk productie in huis halen draagt hier alvast ook een steentje aan bij.

Ook op productniveau wordt de ecologische kaart getrokken: biodegradeerbare doeken, ‘watergedragen’ en milieuvriendelijke inkten en eco-solventen laten zich niet enkel combineren tot een kwalitatief, maar ook tot een duurzaam product. Bovendien is het polyester en aluminium dat wordt gebruikt in de productie volledig recycleerbaar.

Slim omgaan met verpakking
Het aantal verpakkingen wordt beperkt tot het minimum. Hierbij wordt ook zoveel mogelijk gebruik gemaakt van kartonnen dozen en houten, herbruikbare pallets. De verpakkingen die worden aangeleverd door onze leveranciers worden in de mate van het mogelijk hergebruikt. Alle materialen (op uitzondering van de rekfolie) die worden gebruikt zijn recycleerbaar en/of herbruikbaar en met de hand te scheiden.

Upcycling vlaggenstof
De moderne kijk van Visix op ecologie vertaalt zich in de Flagbag. We geloven sterk in het hergebruiken van materialen. Het eindproduct moet een andere eindbestemming krijgen dan de afvalberg. Zo ontstond deze modebewuste tote bag uit overschot van vlaggen en textielstof. Stof die niet aan de strenge eisen voldoet, overproductie of stalen krijgen zo een nieuw leven als een unieke draagtas.

Het is duidelijk, bij Visix is duurzaam ondernemen meer dan een slogan. Het zit vervat in onze missie. We werken heel hard om deze missie in de praktijk toe te passen. Nu én in de toekomst

SHARE