OMG! Van Eyck was here tentoonstelling

14 april 2020

OMG! Van Eyck

In 2020 huldigt Gent zijn grote Vlaamse meester. Gent en het Lam Gods zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. De stad laat met het themajaar ‘OMG! Van Eyck was here’ zien dat Van Eyck na zes eeuwen nog steeds zijn stempel drukt op de stad.

Gent kijkt uit naar een bijzonder feestjaar vol met evenementen. Zo organiseert Het Museum voor Schone Kunsten de grootste Jan Van Eyck-tentoonstelling ooit: ‘Van Eyck. Een optische revolutie’. Wereldwijd zijn er van de schilder slechts een twintigtal werken bewaard en zeker de helft daarvan reist naar Gent.

van-eyck-paalbaniers-01-01-2

Het MSK doet al jaren beroep op de diensten van Visix om de verschillende tentoonstellingen aan te kondigen. Dit gebeurt door gebruik te maken van gevel- en muurbanieren. Telkens er een nieuwe expositie is, vervangt Visix de doeken van de 2 muurbanieren aan de hoofdingang. De frontale gevelbanieren aan de zij-ingang worden ook voorzien van nieuwe PVC doeken. Net als Van Eyck gaan wij er prat op dat kleuren nauwkeurig moeten zijn en het doek tot leven brengt.

Een jaar lang zullen beeldende kunsten, theater, dans, design, muziek, gastronomie en zoveel meer baden in de sfeer van Van Eyck. Het loont zeker de moeite om Gent een bezoekje te brengen!

SHARE