Peach Fuzz is dé pantone kleur van het jaar 2024

2 januari 2024

Wat is Peach Fuzz?

Hij is er! Dé Pantone kleur van het jaar 2024: Peach Fuzz.
Na de kleuren Very-Peri en Viva Magenta kiest het Pantone Color Institute voor een tint uit de rozige familie.
Peach Fuzz is
een aantrekkelijke perziktint die zich zachtjes nestelt tussen roze en oranje. Een kleur met een vintage vibe die het verleden weerspiegelt maar de eigentijdse sfeer weet te bewaren.

Koester jezelf en anderen

Peach Fuzz brengt een boodschap van delen, zorg dragen, gemeenschap en samenwerking. De kleur weerspiegelt het verlangen om onszelf en anderen te koesteren.

Leatrice Eiseman, operationeel directeur van het Pantone Color Institute, omschrijft het als volgt:

“Bij het zoeken naar een tint die ons aangeboren verlangen naar nabijheid en verbondenheid weerspiegelt, kozen we voor een kleur die straalt van warmte en moderne elegantie. Een tint die resoneert met compassie, een tastbare omhelzing biedt en moeiteloos een brug slaat tussen het jeugdige en het tijdloze.”

Inspirerende kleur

Sinds 2000 kiest het Pantone Kleurinstituut elk jaar een ‘kleur van het jaar’.
Deze keuze volgt op een grondige wereldwijde analyse van de trends en nieuwe kleurinvloeden. Al 25 jaar lang beïnvloedt Pantone’s Kleur van het Jaar de productontwikkeling en aankoopbeslissingen in verschillende industrieën.

Stijn Vertonghen, Marketing Manager Visix:

“Als printbedrijf volgen we de nieuwe kleurontwikkeling op de voet.
Het is een traditie om met deze kleur aan de slag te gaan en accenten te leggen in onze communicatie naar klanten en partners. Peach Fuzz zal je dus zeker tegenkomen in onze online (website, webshop, e-mailmarketing) en offline campagnes (catalogus, kalenders, brochures). Als bedrijf geloven wij sterk in de boodschap van deze nieuwe kleur. Het zijn waarden die iedere Brand Shiner nodig heeft binnen de dagelijkse werking van ons bedrijf.”

Laat jij je ook graag inspireren door deze kleur?
Neem dan contact op met ons team van Brand Shiners en geef je vouwtent, beachvlag of banner net iets meer durf.

Bron: pantone.com

peach_fuzz_edit

SHARE

Contacteer ons

SHARE