Semperfi

You are here

De opdracht van Visix

Ontwerpen, printen en plaatsen van een gevelbekleding, geheel volgens de huisstijl. Het modern gamma van Semperfi moest met enkele productfoto’s hiermee weergegeven worden.

Onze aanpak

De grafische studio van Visix werkte voor zowel de voorgevel (25m breed x 2m hoog) als de zijgevel (6m breed x 2m hoog) een ontwerp uit op basis van de huidige huisstijl. Na goedkeuring van de klant werden met deze ontwerpen 2 doeken geprint op onze nieuwe Vutek QS3200 printer (artikel).

Er werd gekozen voor een 500 g/m² frontlit PVC materiaal. Dit zwaarder polyester is uitermate geschikt voor buitentoepassingen danzij zijn stevigheid en UV-bestendigheid, en wordt telkens éénzijdig bedrukt.

oor de plaatsing werd op de gevel van het gebouw een onderkader gemonteerd dat 50cm hoger uitkomt dan het gebouw. Dit ter versteviging en om een groter doek te kunnen plaatsen.

Beide doeken werden in een klopprofiel aan de gevel gemonteerd, de stijlvolle variant van buiskaders. Het voordeel van klopprofielen is dat het spandoek zonder elastieken opgespannen wordt, enkel het doek en een fijne aluminium rand zijn dus zichtbaar. Daarbij werd er aan de achterkant van beide doeken een versteviging in aluminium aangebracht om alle weersomstandigheden te doorstaan.

Gebruikte technieken

  • klopprofiel (frame zonder elastieken) type 12x40
  • spandoek
Visix - Semperfi